Leva & bo

Välj barnens vardag nära naturen

Bråbygdens föräldrakooperativ är ett nära alternativ till kommunens barnomsorg. Har du barn hos oss är du på ett aktivt sätt med och utformar ditt barns vardag. Tillsammans skapar vi det bästa möjliga för våra barn under de viktiga uppväxtåren – en vardag mitt i sköna Bråbygden nära till natur och kultur. Det finns lediga barnomsorgsplatser både på förskolan och på fritids.
Kontakt
Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening Bråbo gamla skola 570 91 Kristdala
Telefon
0491-710 40 | 070-66 50 835
E-post
info@braboforaldrakooperativ.se
Webb
www.braboforaldrakooperativ.se  

Låna böcker av biblioteksbussen

Det rullande filialbiblioteket Biblioteksbussen erbjuder biblioteksservice till de kommuninvånare som har långt till närmaste och fasta bibliotek. Biblioteksbussen kommer till Bråbo var fjärde vecka per vår- och hösttermin. I biblioteksbussen finns: Böcker Tidskrifter CD-skivor Bok på CD Lånetiden är 8 veckor. För de låntagare som har någon form av läshinder kan vi erbjuda talböcker och storstilsböcker. Kontaktuppgifter, turlista etc. hittar du på kommunens hemsida. Webb: Biblioteksbussen – Oskarshamns kommun

Bråbogården

Mitt i Bråbo ligger Bråbogården som är bygdens samlingslokal. Bråbogården kan hyras för olika evenemang. Här bedrivs fritidsaktiviteter som gympa och kurser för alla åldrar. Vill du hyra Bråbogården eller paviljongen vid Bråbo naturcenter är du välkommen att ta kontakt med oss. Prislista för Bråbogården & paviljongen Kontaktperson Mats Arvidsson, telefon: 0491-148 76 eller e-post: matarv98@gmail.com

Bussförbindelser

Kalmar Läns Trafik sköter kollektivtrafiken. För busstidtabell, se www.klt.se

Lokala produkter

Köp närproducerade varor! I Bråbygden finns det aktörer som producerar lokala produkter och närproducerade varor. Ett exempel är Bråbygdens grillkol där Jan Karlsson i Bjälebo producerar miljövänlig och giftfri grillkol. Försäljning sker i ”snabbköpet” på Jans ladugårdsplan. För mer information, ring 0491-710 94.

Njut av härliga Bråhultsjön

Bråbygdens badplats finns vid Bråhultsjön. Här finns omklädningshytt, utedass, samt bryggor, grillplats och liten pergola med bord och bänkar. Ta med fikakorgen och ta en heldag med värmande sol och härligt bad.

Upplev Bråbygden med cykel

Bråbygden är full med slingriga små vägar som är perfekta att uppleva på cykeln. Ta en tur längs med de sex mil gärdesgårdar som ramar i ängar och åkrar eller varför inte ta en tur längs med en slingrande skogsväg.