Tipspromenad i fantastisk natur

Bråbygdens Intresseförening samarbetar med Bråbo B&B och café och anordnar under maj och juni tipspromenader i vår vackra bygd. Efteråt kan du njuta av en ”gofika” i caféet. Tipspromenaderna är olika rundor genom bygden och arrangeras under fyra söndagar. Priser delas ut vid varje tillfälle.

Varmt välkomna!

Alla datum hittar du i kalendern!

Julmarknad med doft & smak av gammaldags jul

Nu är det åter dags för julmarknad i Bråbygden och förberedelserna som började i augusti blir intensivare och intensivare ju närmare julmarknadsdagen man kommer. Den populära julmarknaden har växt för varje år och årets julmarknad utgör inget undantag. Många utställare hör av sig och vill medverka vilket är glädjande.

Den populära julmarknaden i Bråbygden lockar varje år besökare från när och fjärran, och anledningen till detta är många. Det är en kombination av Bråbygdens unika miljö tillsammans med att arrangerande Bråbygdens intresseförening värnar om att julmarknaden verkligen ska vara så gammaldags och mysig som vi alla minns från vår barndoms jular.

En annan viktig anledning till succén är att hela Bråbygden går man ur huse och ställer upp med frivilliga krafter. Något som är en förutsättning för att ett arrangemang av den här storleken ska kunna ros i land.

Redan i augusti sätter sig funktionärsstaben ner och börjar planera inför julmarknaden. Det är mycket som behöver ordnas och det gäller att hela tiden förnya och förbättra sig. Det som känns extra bra, är att julmarknaden är mycket populär, inte bara bland besökarna, utan även bland utställarna.

Intresseföreningen har inga problem med att få hit utställare. Förra året kunde man räkna in ett femtiotal utställare, och det kommer att bli minst lika många i år. De flesta som har varit här förut vill komma tillbaka och det hör hela tiden av sig nya som vill komma. Varje år får man tacka nej till några stycken eftersom det inte finns plats för fler.

För att kunna råda bot på platsbristen har fler tält införskaffats och paviljongen som färdigställdes för några år sedan har också bidragit till att fler kan få plats under tak. Som vanligt är det full aktivitet nere vid lägerplatsen, där barn såväl som vuxna bland annat kan lämna sin önskelista till tomten eller hans tomtenissar, prova lyckan i fiskdammen, äta kolbullar, dansa kring granen och mycket annat.

Det kommer också att finnas möjlighet att åka häst och vagn mellan skolan och Bråbogården, där ett antal utställare finns på plats. Nytt för i år är att Bråbogården genomgått en grundlig renovering och är nu i toppskick, såväl ute som inne.

Arrangörens fokus när det gäller utställare, ligger på genuint hantverk, lokala och regionala matdelikatesser som till exempel ostkaka, ost, bröd, honung, korvar, konfekt och mycket annat. Som tur är för alla besökare finns inte bara möjligheten att köpa med sig delikatesser hem.

Känner man sig hungrig eller sugen på något att äta finns det mycket att välja på. Förutom de tidigare nämnda kolbullarna kommer tomtegröt, skinksmörgås, hamburgare, korv, kaffe, glögg, och mycket annat att erbjudas.

Allt detta inramat av brinnande marschaller och vedkorgar gör att arrangörsstaben hoppas på besöksrekord även detta år. Det enda man inte kan påverka är snön, men visst hoppas man på ett fint snötäcke över Bråbygden redan lördag 24 november kl.  12-17.

Välkommen!

Ursäkta röran

Ursäkta röran men www.brabygden.se håller på att byggas om. Under ombyggnaden så förändras sidan vartefter med både text, bilder och rubriker vilket tar några dagar att iordningställa.

Inledningsvis så har kalendern uppdaterats så att den är aktuell med kommande aktiviteter i bygden.

Vi behöver bilder!

Vill du bidra med foton till den nya hemsidan? Mejla dem i hög upplösning till annicka@bardicdesign.se