Natur & Kulturskola

Lär dig med om natur och kultur i Bråbygden

Sedan 2003 driver paret Anne och Daniel Harrysson Natur- och kulturskolan i Bråbygden. Hit kommer främst barn och ungdomar, men även lärare och andra vuxna, för att, på ett roligt sätt, lära sig mer om just natur och kultur.

Vi är ute nästan hela tiden när ni är hos oss och ni väljer i förväg ett tema som ni vill jobba med under en halvdag, heldag eller lägerskola. Teman som passar för halvdag är exempelvis livet i vattnet, livet i skogen, hantverk & tovning eller sagovandring i skogen. För heldagar har vi teman som tidsresan, livet på en gammaldags bondgård, samt skog, hage och sjö. Givetvis kan vi ordna såväl fika som lunch.

Skulle ni vilja stanna hos oss på lägerskola under två till tre dagar med fiske, bad, äventyrsvandringar och mycket mer. Vad är ett läger utan spökhistorier vid lägerelden?

Det är ni som kommer till oss som själva formar dagarna efter era önskemål. Barnen och ungdomarna är hela tiden aktiva vid besöket och lär sig om natur och kultur genom bland annat tävlingar och lek. Vem blir först med att fånga en vattenskorpion och vem vinner ”flugsnapparen”?

– Varför tappar träden sina löv när de är som vackrast?
– Varför är ängen åkerns moder?
– Vem bygger hus under vattnet?
– Kan man leva i kobajs?
– Hur smakar och luktar natur?

Dessa och många fler frågor kan ni få svar på om ni kommer till oss!

Kontaktuppgifter

Kontakta Anne och Daniel Harrysson för bokningsförfrågan och priser!

Telefon: Anne 070-978 86 76 och Daniel 070-964 46 76
E-post: info@sulegang.se
Webb: www.sulegang.se/naturochkulturskola